Tarihçe

Okulumuz 1970 yılında üç katlı bir bina olarak inşa edilmiş ve eğitim-öğretime başlamıştır.

Okulumuza 1923-1924 yıllarında Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış olan Nail Reşit Bey´in adı verilmiştir. 

20/08/1992 tarihinde hemen yan tarafındaki "Halit Ziya Kalkancı İlkokulu" ile "Nail Reşit İlkokulu" birleştirilerek, 1992-1993 eğitim-öğretim yılında "Nail Reşit İlköğretim Okulu"na dönüştürülmüştür.

Okulumuz 1995-1996 eğitim-öğretim yılından itibaren Türkiye genelinde Milli Eğitimi Geliştirme Projesinin tasarımı sürecinde projenin pilot alanı olarak seçilen 208 Müfredat Laboratuvar Okulu (MLO)´ndan biri olarak yeni geliştirilen yada gözden geçirilen müfredat programlarının alanda denenmesi rolünü üstlenmiştir. Projenin uygulanması sürecinde bu rol gelişerek eğitim sistemimizin gereksinimleri doğrultusunda sistemin bütününe "laboratuvarlık" yapma ve bu yolla olgunlaşan uygulamaların sistem geneline yaygınlaştırılmasına "liderlik" etme şeklinde değişmiştir.

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremden sonra hasar gören, eski adı "Halit Ziya  Kalkancı İlkokulu" olan ikinci binamız yıkılarak yerine 32 derslikli modern binamız yapılmış ve 2002-2003 eğitim-öğretim yılında hizmete girmiştir. O günden beri  eğitim-öğretim faaliyetleri bu binada devam etmektedir. Eski binamız ise Bayrampaşa Kız Meslek Lisesine verilmiştir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi